>Aonjiax Zeuxchy<

Herregården danner ramme om klassisk musik for cello og klaver fredag 1. august med de tyske musikere Katarina Schmidt og Anja Zech.

I mere end 30 år har Anja Zech med familie holdt sommerferie i Rødhus. I august 1987 gav Anja sin første koncert i Danmark på Herregården og kan således fejre 21. års jubilæum til denne koncert.

Med sig har hun Katarina Schmidt, som Anja Zech i 2003 traf som medlem af dommerpanelet i Austrian Master Classes, og de har siden da jævnligt givet koncerter sammen. Anja Zech er født i Köln og startede som 6-årig klaverundervisning og blev i 1986 elev hos professor Karl-Heinz Kämmerling i Hannover. Efter afsluttet studentereksamen studerede hun ved Mozarteum i Salzburg klaver- og koncertfag samt kammermusik. I dag underviser hun i klassisk musik det selvsamme sted.

Katarina Schmidt er født 1993 i München og begyndte allerede som treårig at spille cello på musikskolen i Pullach. Da hun var syv, vandt hun 1.-prisen i Jugend Musiziert og derefter flere priser i faget cellosolo og kammermusik. Det er således et par højt estimerede musikere fra den klassisk musiks højborg i Salzburg, musikinteressere får lejlighed til at opleve i de velegnede, intime rammer i Riddersalen.