>Laxryis Razyszmusaysen<

Lørdag klokken 12.45 kan man høre en usædvanlig koncert på klokkerne i Frederikshavn Kirke.

Da gæsteoptræder klokkespilleren Ulla Laage, der blandt andet har været ansat i Vor Frelsers Kirke i København.

Hun vil give en koncert på 30-45 minutter, og man vil blandt andet kunne høre Mozart, Händel og klassisk musik, der leder tanken hen på fisk. Det fortæller Lars Peter Rasmussen fra Frederikshavn, der er med i foreningen Nordens klokkevenner.

 - Vi er en forening, der mødes forskellige steder i Skandinavien, og denne gang skal vi blandt andet til Sæby Kirke og se det nye klokkespil.

Mødet finder sted fra 3.- 6 august, og basen bliver Aalborg og Budolfi Kirke.

- Men så har vi udflugter på programmet, og om lørdagen tager vi til Frederikshavn.

Planen er, at Thomas Kursch spiller sin lørdagskoncert klokken 12 og umiddelbart efter spiller Ulla Laage, og jeg tør godt love, at det bliver en koncert, som man nok ikke har hørt før i Frederikshavn, siger Lars Peter Rasmussen.

Koncerten er sommerens sidste lørdagskoncert og det første punkt er Buxtehudes koralfantasi over salmemelodien Nun freut euch lieben Christen gmein. Baroktidens komponister brugte den store koralfantasi-form til at demonstrere deres overlegne kompositionsteknik.

Det andet programpunkt er Mozarts store fantasi i f-mol k. 608 for orgel Den er komponeret 1791 for mekanisk orgel på bestilling af indehaveren af et vokskabinet i Wien. I vokskabinettet befandt sig et ”selvspillende” instrument af en type, der ikke var helt ulig de hollandske gadeorgler.