>Maeythayiazs Meuacdesezen<

Lørdag bød på den store legatuddeling i Det Musiske Hus. Fondsbestyrelsen bag Nancy Christensen og Ethel og Hans Hansens Kunstfond havde fundet den store tegnebog frem og der blev uddelt seks legater til støtte for den musiske udvikling af enkeltpersoner og ensembler.

I år kunne formanden for Fondsbestyrelsen, civildommer Gunnar Vork, dele hele 160.000 kroner ud - og den største legatportion, 40.000 kr., tilfaldt ensemblet Nordjyske Strygere, som spiller klassisk musik.

Det er klart, at Stryger- Ensemblet lever stadig til fulde op til institutionens formål, som er at fremme tilgangen af kvalificerede strygere til klassisk musik i Nordjylland gennem kammermusikalske aktiviteter, der ledes af professionelle musikere fra landsdelens orkestre og musikundervisningsinstitutioner, og som kvalificerede amatørmusikere og unge under uddannelse kan søge om at deltage i, sagde Gunnar Vork.

De øvrige legatportioner tilfaldt enkeltpersoner. Elisabeth Kristiansen modtog 30.000 kr. Hun er i dette efterår optaget på en 1. års Diplom grad på Vocal Tech i London - et studium, der ud over at være en separat uddannelse er adgangsbillet til en 3-årig Bachelor grad samme sted.

Musikvidenskab
Den tredje legatportion på 30.000 kroner gik til Mathias Madsen Munch. Han læser musikvidenskab på Københavns Universitet, og søger samtidigt gennem relevante eksterne kurser at skabe grundlaget for en karriere som filmkomponist.

 - I foråret var Mathias Madsen Munch med i Studenterrevyen som både skuespiller, tekstforfatter og komponist, og han fik om sommeren debut på Copenhagen Jazz Festival som Big Band-arrangør og -komponist.

Samtidigt har han netop fået uropført en strygekvintet af musikere fra Det Kongelige Danske Kapel. Man bliver helt forpustet af at læse ansøgerens opregning af resultater i 2007, sagde Gunnar Vork.

Den fjerde legatportion på 25.000 kroner gik til Martin Brassøe, der i sommer blev Bachelor in Music fra Nordjysk Konservatorium. For tiden har han orlov for at gennemføre et studieforløb på det internationalt berømte Drummers Collective.

Klassisk sang
20.000 kroner var der til Katrine Skovmand-Larsen, der med henblik på erhvervelse af kandidatgraden i klassisk sang og korledelse ved Nordjysk Musikkonservatorium netop haft et studieår på Trinity College of Music i London,. Hun er blevet opfordret til at søge 26. International Course For Early Music i Lisboa, og skal sidst i august 2008 deltage i sommerkurset, der samler unge musikere fra hele verden med interesse for klassisk musik.