>Paizetrio Measezsa<

Fredag 25. juli byder Festivalens styrelse velkommen til festivalens anden klaveraften, også denne gang med en pianist fra Italien, nemlig Pietro Massa, der til daglig bor i Berlin.

Om ham har pressen bl.a. skrevet: ”Pietro Massa besidder en slags musikalsk følsomhed, som af natur foretrækker intimitet og søger at opdage de mest skjulte poetiske betydninger gemt i partiturerne”. Pietro Massa vil spille klavermusik af Schubert, Ravel og Rachmaninoff.

Lørdag 26. juli er Bangsbostrand kirke på pletten igen med endnu en koncert med klassisk musik, denne gang en ren orgelkoncert.

Solisten er en gammel kending i Vendsyssel Festivalen, nemlig engelske David Sanger, der er kendt overalt i verden, ikke mindst for sin meget benyttede orgelskole. Sanger vil på kirkens nye orgel spille musik af bl.a. Bach, Couperin, Hindemith og Louis Vierne.

Aftenen efter, søndag 27. juli, fortsætter jubilæums-orgelfestivalen i Sæby kirke. Ved orglet sidder den norske organist og komponist Sverre Eftestøl, der i sin musik rammer samme balance mellem tårer og latter som sin norske forfatterkollega Lars Saabye Christensen.

Der er lagt op til en spændende aften med ny, norsk orgelmusik, idet Sverre Eftestøl udelukkende spiller sin egen musik.

Samme aften, søndag 27. juli, vil der lyde helt andre toner i Brønderslev ny kirke, nemlig noget så sjældent som musik for harpe.

Det er Den jyske Harpetrio, som spiller klassisk musik. Trioen består af violin, bratsch og harpe, en meget smuk sammensætning, og musikken vil være af Vivaldi, Debussy, Albinez og af dette års modtager af Sonnings musikpris, estiske Arvo Pärt.

Endelig kan man også søndag aften overvære endnu en orgelkoncert, nemlig i Sct. Catharinæ kirke i Hjørring. Også her er der tale om en gammel kending i Vendsyssel Festivalen, engelske dame Gillian Weir, én af vor tids største orgelvirtuoser.

Hun vil spille musik af årets 100 års fødselar, Olivier Messiaen, nemlig hans store ”Messe de la Pentecôte”, Pinsemessen. Derudover værker af Bach og Couperin. Der er ingen tvivl om at kirkens store orgel denne aften vil klinge i hele sin vælde.

Alle de nævnte koncerter starter kl. 20.00.