>Tonixniy Laynyxdy<

”Opera i Rebild” nærmer sig, og den femte festival i rækken søndag 13. august byder på lidt af hvert.

Den fire timer lange musikskovtur tager udgangspunkt i en hyldest af Mozarts 250-årsdag, men vil ligesom de foregående år også indeholde andre populære operatoner.

Konferencier Tonny Landy er begejstret over dette års program, hvor han i øvrigt selv figurerer som mere end pauseunderholdning.

 Han skal synge nogle af de danske romancer, som han er kendt for, og operaens grand old er stolt over at være med. - Jeg nærer dyb respekt for det her arrangement, og fordi der er tale om en udendørs operakoncert, kommer der sandsynligvis mange mennesker for at få en dag ud af det med vennerne.

Der er en slags samhørighed mellem skovtursstemningen og klassisk musik, siger konferencieren, der i øvrigt mener, at det er en gammel skrøne, at opera ikke er folkeligt.

Folkeligt eller ej, så byder Rebild Bakker i år på et alsidigt program, hvor publikum får lejlighed til at høre lidt af hvert.

Et af de spøjse indslag er ensemblet ”Trio Rococco” med Niels Eje på obo, Berit Spælling på harpe og Inge Mulvad på cello.

I mange år har trioen markeret sig med klassiske fortolkninger af blandt andet Beatles og Paul Simon.

Men mest interessant er alligevel ensemblets forbindelse til medicinske forskningsprojekter. Igennem de sidste syv år har Niels Eje i samarbejde med læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale skabt musikprogrammet MusiCure, hvor ”Trio Rococco” spiller en afgørende rolle.

MusiCure er eksempelvis blevet benyttet i forsøg på hjerteafdelingens opvågningsstue på Aalborg Sygehus - og indtil videre med succes.

Et af de absolut største navne på programmet er imidlertid Dilbér, som går under navnet ”Kina Nattergal”.

Dilbér er i besiddelse af en kolaratursopranstemme, som er den højeste sopran, der findes.

De øvrige og mindre eksotiske solister er Marie Degener Troelsen, Jesper Buhl, Jesper Brun-Jensen og Bo Kristian Jensen, der alle vil få Aalborg Symfoniorkester i ryggen under ledelse af dirigenten Fabrizio Ventura, som er fast tilknyttet Istanbul Opera.